Digital mognadsanalys

Digital Mognadsanalys identifierar var förbättringar gör mest nytta

I takt med att alla verksamheter i samhället implementerar alltmer sofistikerade affärsplattformar och stödsystem blir nuläget mer svårbedömt för förvärvande bolag. Hur står det egentligen till med den Digitala mognaden i kund-, leverans- och administrativa processer? Finns det några överraskningar att vänta?

Vi erbjuder en Digital mognadsanalys innehållande:

  • Ryggsäck och risker med legacy system, är det tex ett ERP byte att vänta
  • Skalbarhet
  • Flexibilitet
  • Kostnadseffektivitet
  • Fallgropar och möjligheter

I tillägg till ovan mer tekniskt inriktade analys kan vi också genomföra datadrivna processkartläggningar på bara några dagar för att identifiera hur väl förvärvsobjektet använder sina system för att utföra sina processer. Och vilken effektiviseringspotential som finns efter övertagandet.

För ett mindre förvärv uppgår vårt uppdrag till 1-2 dagars analys, för ett medelstort bolag till 2-5 dagar och för ett större bolag med internationell täckning och flera verksamhetsgrenar pratar vi gärna mer om caset för att förstå omfattning.

Vi har gjort ett flertal analyser med ovan syfte, både inför ett förvärv men även efteråt, när ägare och ett nytt dotterbolag har olika syn på bästa väg framåt. Då agerar vi som neutral part för att väga ihop bästa väg framåt.

Är du intresserad och vill diskutera vidare så ring vår VD, Stefan Schnitzer på 070-30 757 30 eller fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi inom kort.